Havermoutpap met banaan en gestoofde appeltjes

Type: Ontbijt

Tijd: 15 min

Hoeveelheid: 1 persoon

Ingrediënten

  • Banaan (1/2 stuk)
  • Appel (1 stuk)
  • Plantaardige melk (haver of amandel) 300ml
  • Havermout (4 eetlepels)
  • Amandelnoten (10 stuks)
  • klontje Boter
  • Kaneel (hoeveelheid naar keuze)
  • Walnoten (4 stuks)

Bereidingswijze

  1. Snij de banaan in stukjes en voeg deze bij de plantaardige melk.
  2. Mix het geheel.
  3. Neem een steelpannetje en voeg hierin de gemixte banaan en plantaardige melk.
  4. Voeg de havermout toe en zet op een zacht vuurtje.
  5. Snij de appel en amandelnoten in kleine stukjes.
  6. Neem een bakpan en laat hierin de boter smelten.
  7. Voeg de stukjes appel en amandelnoten toe.
  8. Breng op smaak met wat kaneel en stoof de appeltjes tot ze zacht zijn.
  9. Neem een ontbijtbol en voeg hierin de havermoutpap.
  10. Werk af met de appel/amandelnoten topping
  11. Voeg bovenaan nog enkele stukjes walnoten toe.