Mijn visie

Mijn visie

In 2017 behaalde ik mijn diploma als DIETISTE EN VOEDINGSDESKUNDIGE aan de hogeschool Gent.

Na deze opleiding had ik het gevoel dat er nog een paar puzzelstukjes ontbraken.
Het viel me enorm op dat alsmaar meer mensen sukkelen met chronische ziekten zoals diabetes en overgewicht, auto-immuunziekten, allergieën en intoleranties, prikkelbare darmen, burn-out, CVS, fibromyalgie, noem maar op!

Eén van de oorzaken schuilt in onze voeding. Veel voedingsmiddelen die we vandaag de dag consumeren zijn vaak onnatuurlijke producten. Denk hierbij bijvoorbeeld aan de frisdranken met zoetstoffen, de margarine die je dagelijks op je boterham smeert en de smaakstoffen en bewaarmiddelen die worden toegevoegd. Al deze stoffen zijn belastend voor het lichaam waardoor het metabolisme uit balans kan geraken.

Ik ben me daarom gaan verdiepen in de ORTHOMOLECULAIRE THERAPIE.
De orthomoleculaire geneeskunde streeft ernaar om via voeding zoveel mogelijk nuttige en nodige voedingsstoffen binnen te krijgen en schadelijke stoffen zoveel mogelijk te vermijden. De behandeling is gebaseerd op het herstellen van het volledige metabolisme met voeding, supplementen en levensstijlfactoren. Het lichaam wordt niet opgesplitst in afzonderlijke delen maar behandeld als één geheel op een HOLISTSICHE wijze.

Holistische werkwijze